SALGSKURS: SALGSPROSESSEN DEL 1 – 2 OG 3 2017-08-21T23:25:21+00:00

Project Description

SALGSPROSESSEN DEL 1:

I denne delen håndterer vi det viktigste delen av salgsprosessen; salgets positiv psykologi og hva som kreves av selgeren mentalt. Vi går gjennom hvordan selgeren kan forberede seg til beste yte-evne, hvordan forbedre kommunikasjon, få bedre samarbeid med kunder og kolleger og hvordan finne den største arbeidsglede. Vi trekker også frem hvor viktig er det i salgsprosessen at selgeren har tro på seg selv.

Kursbeskrivelse

Viktigste områder under kurset:

– Holdninger og arbeidsglede. Vi alle har med oss holdninger og vaner som vi har tatt ubemerket med oss tidligere i livet. Vi sjekker hvilke vi bør forandre og hvordan vi kan enkelt forandre måten vi ser på oss selv, jobben vår, kollegaene og kundene. Dette er en effektiv måte å skape trivsel og arbeidsglede som også fører til økt omsetning.

– Entusiasme, kontroll, kroppsspråk. Vi avsjekker hvor bevisste er vi på vårt eget engasjement og hvordan kan vi øke den. Viser vi entusiasme for kunden? Har vi den nødvendige kontrollen på kunden? Vi lærer å lese det viktigste om kroppsspråk hos kunden og oss selv.

– Komfortsone: Alt du ønsker deg er utenfor din egen komfortsone. Ellers hadde du allerede hatt det. Om du vil få bedre resultater i salg, er du nødt til å utvide komfortsonen din. Uavhengig hvor dyktig du er! Vi tester og utvider.

salgskurs planlegging

– Forhåndsdømmingens store fallgruver. Hvor bevisst er du på din egen oppførsel med forskjellige kunder? Hvor ofte bedømmer du kundens økonomi, råd, behov etc etter kundens utseende, alder, oppførsel eller bekledning?

Formål med kurset:

Forstå salgets psykologi og skape arbeidsglede med riktige holdninger og økt entusiasme.

Hvem dette kurset passer til:

Dette kurset er tilpasset både til nye selgere og som oppfriskning for selgere som har vært i brasjen en stund men mistet noe av gleden og gløden ved jobben. Kurset har teori blandet med praktiske eksempler

Det forventes at salgskurs del 1 er bestått.

Hvem passer dette kurset for:

Alle selgere og salgssjefer som vil utvikle seg i faget. Uansett hvor lenge du har vært i salg, vil du lære noe nytt eller finne frem noe du har glemt under dette kurset. Det er forutsatt at du enten har deltatt på kurset  Behersk dine salgsteknikker 1, eller at du er en fremdragende selger som vil friske opp dine kunnskaper og lære noe nytt.

  • Yt maksimalt på jobb!

DEL 2:

Bygg opp salget trinn for trinn

Kursbeskrivelse

Førstå salgets psykologi og skape arbeidsglede med riktige holdninger og økt entusiasme.

Viktigste områder under kurset: 

– Hvordan finner vi kundens virkelige behov? Mange selgere tilbyr kunden løsningen på sitt eget behov eller den mest opplagte løsningen. Ofte mister selgeren salget og kunden går til konkurrenten med et dårligere produkt. Vi lærer effektive teknikker for dette.

– Forskjellige salgsteknikker i teori og praktisk trening. Her går vi gjennom masse forskjellige salgsteknikker og øver dette i praksis med workshop.

– Hvordan kan vi øke salget og få kunden mer fornøyd? Hva skal til for at kunden skal kjøpe mer og større salg? Vi gjennomgår enkle teknikker for dette.

Formålet med kurset:

  • Bygg opp salget trinn for trinn for suksess!

DEL 3: Closing

Under dette kurset konsentrer vi oss om mange forskjellige closingteknikker og motargumenter. Kursformen er blanding av teori og workshop.

Kursbeskrivelse

Hovedpunktene under dette kurset er:

– Delclosing: Hvordan delclosing underveis kan hjelpe oss til det endelige, ønskede resultatet.

– Vi finner også grunner hvorfor motargumentene kommer frem og hvordan kan vi kontrollere, fremskynde eller forebygge de. Vi lærer hvor verdifulle motargumentene er og hvordan vi kan provosere de frem og bruke de til vår fordel i closing.

– Vi gjennomgår alle store, kjente closingene og mange mindre kjente.

Vi forutsetter at du har deltatt på salgskurs 1 og 2 før dette kurset for å få fullt utbytte.

closing

Hvem dette kurset passer til:

Alle selgere og salgssjefer som vil bli bedre i closing (avslutningsteknikker). Uansett hvor lenge du har vært i salg, vil du lære noe nytt eller huske noe du har glemt.

Bestilling eller spørsmål

For bestilling av salgspakken, 3 deler : Send oss en mail eller ring. 

Hvis du lurer på pris eller noe annet, bare ta kontakt! 

FORNØYDGARANTI: Om du ikke er fornøyd, får du pengene tilbake! 

goal mapping

Bedrift

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Telefon

Emne

Melding

Skriv denne koden i feltet under: captcha