Smart Mål – Booster 2017-08-21T23:25:11+00:00

SmartMål – Booster

S= Spesifikk         M= Målbart        A= Attractivt, Action, Aksept        R= Resursser, Realistisk        T= Tidsfrist       Ø= Økologisk        = Formulert positivt

Generell informasjon om Smart Mål Booster:

Start gjerne målsettingen ved å dagdrømme.

Start gjerne målsettingen med å dagdrømme. Lukk øyne og la tankene flyte inn i en ideèll verden. En verden du ønsker skal bli din virkelighet. Akkurat i denne fasen trenger du ikke tenke på praktiske, økonomiske eller realistiske begrensinger. Grunnen til at jeg ber deg å dagdrømme er at du setter i gang prosesser i hjernen din som hjelper deg å tydeliggjøre ditt mål. Og ja, dette gjelder ledere og selgere også.

Ditt mål er alltid personlig. Andre kan ikke lage dine mål, ikke engang din leder eller partner. Om du ikke er følelsesmessig engasjert i målet ditt, kommer underbevisstheten  prioritere mange andre ting foran dette. Målet ditt vil ha liten sjanse for å oppfylles.

Derfor er det viktig at du finner ut hvorfor dette målet er viktig for deg. Det er her du finner motivasjonen og drivkraften din for å jobbe imot ditt mål.

Alle mål må være i nåtid. Din hjerne blir bare forvirret om du sier skal bli… da blir det nedprioritert som uklar. Kun present, spesifikk og positiv form bør brukes som for eksempel:

Jeg veier 65 kg 1. juni fordi jeg spiser riktig kosthold og trener regelmessig. Du skal snakke og skrive ned som om du lever i målet ditt allerede. Vet at noen synes dette er litt merkelig men stol på meg. Hjernen din er lettlurt. Den tror på deg når du sier at du er i målet og jobber med alt den kan for å oppfylle din kommando.

Alle mål må formuleres i positivt formulert. Skriv ikke: slutter å spise sjokolade, eller får ikke lov å være sent ved pc, stoppe å røyke etc. Alle disse er svake, uklare og negative mål. Din hjerne godkjenner de ikke og i de fleste tilfeller oppfatter den bare det du ønsker å unngå og tar disse som mål. Du ender med å spise sjokolade og røyke mer enn noensinne og sitter ved pc`n halve natta. Du vil bare øke lysten på disse ting.

Når du vet hva du ønsker å oppnå, kan du ta Smart-modellen til bruk og booste opp målet ditt. Gjør det til så spesifikt og sansebasert at du kan se det, høre det og føle det.

Dette er et mål du virkelig ønsker å oppnå, det er attraktivt for deg og du er selv ansvarlig for målet ditt. Du skylder ikke på andre personer, markedet eller omstendigheter. Du har kontrollen.

Når du er ferdig med SmartMål-Boosteren:


Når du er ferdig med Smart Mål Boosteren, vil du vite at målet ditt er realistisk å oppnå i forhold til tid, sted og ressurser og du er villig til å gjøre det som trengs for å nå det.

Du vet hvilke tidsfrister du har og hvordan du kan bryte målene i mindre biter. Målet dit er så konkret at du vet med sikkerhet at du har nådd målet.

Du er også klar over hva det betyr for folk rundt deg at du når målet og du formulerer ditt mål positivt og nåtid (som om du allerede har nådd målet). Du har fokus på det du ønsker å oppnå og ikke på det du frykter.

Du deler målet med noen du stoler på og som vil støtte deg. Det vil forplikte deg.

Se andre verktøy:

Livshjulet
Lederhjulet