• Goal Mapping og mental trening

«In his left brain, there is nothing right, and in his right brain, there is nothing left!»

For mange av oss er det lurt å vite litt om hvordan vår hjerne fungerer. Om du har deltatt på Goal Mapping kurset jeg har hatt tidligere, vil du kunne en del av dette fra før. Uansett er dette nyttig å vite og forstå.

Her får du en enkel forklaring:

Den venstre hjernehalvdelen regulerer vår logiske tenkning. Det er den som planlegger, tenker i deler og detaljer, den engster seg og henter kunnskap fra fortiden. Den dømmer og gir oss rynker i pannen. Den setter automatisk i gang for å planlegge gjennomføringen av dine tanker i praksis.

Den høyre hjernehalvdelen er tilstede her og nå. Den er optimistisk og åpen for muligheter og den tenker utenfor «boksen». Den ser alt i et større bilde, den har fantasiens gave og kan forestille fremtiden. Den er empatisk, bruker bilder som språk, har intuisjon og reagerer på dine følelser. Her starter alle nye ideène dine før venstre hjernehalvdelen overtar og får deg “ned på jordet” igjen.

Men det er den venstre hjernehalvdelen som skaper noe forståelig ut av energien som høyrehjerne produserer, som organiserer og som tar seg av språket.

Meltal trening- Goal Mapping

Mental trening- Hjerne i balanse

For å være en velfungerende person, trenger vi at begge hjernehalvdelene samarbeider og vi trenger også en viss balanse mellom disse. Alle vi bruker begge hjernehalvdelene selv om de fleste av oss bruker den venstre hjernen mest etter at vi har begynt på skolen. Grunnen til dette er sannsynligvis at vårt skolesystem er bygd mest på logisk læring.

Vi kan alle trene begge hjernehalvdelene til å bli sterkere i forhold til det som vi har behov for.

De fleste av oss kjenner folk som har masse ideèr og mange baller i lufta men det blir ikke stort av de da de. Disse er høyrehjerne-dominert uten balanse med venstre hjernehalvdelen. På motsatt side kjenner du kanskje også folk som er så utrolig dyktige og som planlegger alt til minste detalj men får ikke sine ideèr satt ut i livet da de mangler energien og balanse fra venstre hjerne.

Uten at det er en viss balanse mellom hjernehalvdelene og at de samarbeider, blir det ikke mye “action” av våre tanker. Da blir det bare enten masse drømmer eller masse detaljerte planer uten fremdrift.

Våre tanker repeterer seg selv hele tiden. 95% av det du tenker i dag, tenkte du også i går…. og dagen før. 85 % av disse tankene er negative. Det vil si at selv om vi mennesker har mellom 60.000 og 100.000 tanker i hodet (gj.snitt 80.000) hver dag, har vi kun ca 600 nye, positive tanker!

Når du lærer mer om tankenes kraft under onlinekurset, vil du lære at det er kun de positive tankene som bygger din fremtid og negative tankene lager begrensingene.

Likevel har også de negative tankene sin funksjon og de er grunnen at vi har overlevd som en art igjennon millioner av år.

Så en kort konklusjon er at samarbeid med alle hjernesentrene og balanse mellom begge hjernehalvdelene er avgjørende for et velfungerende liv med lykke, harmorni, fremgang og mestring.

Disse ting vil du lære mer av under kurset i mental trening og Goal Mapping som starter igjen til høsten.

Da vil du lære hvordan du skaper akkurat det livet du ønsker å leve. Og hvordan du kan velge å være lykkelig helt uten grunn!

Meld deg på GRATIS VIDEOKURS I MENTAL TRENING HER

 

2017-08-21T23:25:18+00:00 21/07/2016 10:14|Blogg|0 Comments