• Endre dine tanker www.today.no

Hvordan vi tenker er avgjørende for våre handlinger

Hvordan lederen tenker i bedriften er naturligvis helt avgjørende for resultatene. Lederen viser vei og setter standarden. Vi kaller de for ledere fordi de går foran og viser vei.

Artikkelen er tidligere utgitt i ledernytt

Om du tror at du kan, kan du du det

Om du tror at du ikke kan, kan du ikke

Du har rett, uansett!

-Henry Ford-

Hvordan lederen tenker i bedriften er naturligvis helt avgjørende for resultatene. Lederen viser vei og setter standarden.

Vi kaller de for ledere fordi de går foran og viser vei.

Om lederen har fokus på mulighetene, er fremgangen helt annen i bedriften enn om lederen bekymrer seg hele tiden for at noen gjør noe feil.

Å ha fokus på det som er mulig, skaper resultater. Den positive tankemåten setter hjernen i tilstand hvor den «drømmer» med høyre hjernehalvdelen og setter umiddelbart i gang med å lage planer med venstre hjernehalvdel for å oppnå disse drømmene. Da finner hjernen også løsninger for utfordringer.

Dagens ledere trenger balanse og bevissthet i begge hjernehalvdelene i hverdagen med raske endringer. Den høyre siden for å forestille hvordan situasjonen kan bli og den venstre siden for å lage planer og gjennomføre. Alle bruker begge hjernehalvdelene men den venstre er vanligvis mye mer utviklet enn den høyre siden på grunn av blant annet vårt skole- og utdanningssystem som bruker mest logiske metoder. Ved bruk av enkle teknikker kan denne balansen læres lett opp.

Om fokus er først på utfordringer og begrensinger, vil denne «negative tanken» stenge eller forsinke utviklende tanker. Denne måten fører til oppgitthet og motløshet da vedkommende får en følelse at det nytter ikke likevel.

Eksempel på «forsinkelser» er noe de fleste av oss har opplevd; du står i dusjen, kjører bil eller ligger på stranden i syden etc og finner en løsning «ut av det blå» på et problem du ikke klarte å løse bra når du prøvde og så alle vanskelighetene som kunne oppstå hvis…. Dette skjer gjerne flere dager etter at problemet var aktuelt første gangen for da har den negative sperren løsnet.

For å få beste mulige resultater, er vi er nødt til å være bevisst hvor vårt dominerende fokus er. Vi må sørge for at vårt hovedfokus er der hvor vi ønsker å være, og hvem vi vil være og hvem viønsker å bli. Den naturlige dynamikken i vårt sinn er at den automatisk sikter på vårt dominerende fokus.

Det viktige er å tenke den positive, løsningsorienterte, drømmende tanken først. Fokusere først på det som er bra med med situasjonen du er opp i eller følelsene du føler. Du skal naturligvis ikke late som det negative ikke finnes, for det finnes i de fleste situasjoner, men for å finne gode løsninger, bør du fokusere på det positive først, før du vurderer utfordringene, fallgruvene og eventuelle problemer. Du skal naturligvis vite hvor «den farlige bjørnen» kan gjemme seg ellers kan du jo ikke lage riktig strategi for bekjempe den best mulig. Om «bjørnen» overasker deg, vil du kanskje reagere på en måte som ikke alltid er det beste på lang sikt. Derfor skal du være forberedt men det er viktig å starte prosessen med å se det gode i situasjonen først, før du leter etter «bjørnen».

I næringslivet kan vi sammeligne «bjørnen» med «hva kan stoppe oss».

Veldig mange mennesker sender seg selv til selvsabotasje med å være fokusert på sin frykt ved å stirre på den tingen de vil unngå. De fleste av oss kjenner seg igjen med tankemåten; det må IKKE skje…,må IKKE bli nervøs… husk å IKKE skjelve … Det eneste som da skjer er at det vi frykter, blir hovedfokus for underbevisstheten og  det vi frykter og prøver å unngå, skjer. Det blir en selvoppfyllende profeti. Men er det egentlig merkelig? Vi har jo laget en » bestilling» til underbevisstheten med å terpe på det vi frykter. Underbevisstheten vet ikke hva som er bra for oss og hva som ikke er til fordel for oss. Den bare lyder den kommandoen den får og den kommandoen er alltid den sterkeste tanken, bevisst eller ubevisst.

Det tragiske er at for de fleste av oss, er den sterkeste tanken det vi frykter og ikke det vi ønsker å oppnå.

En suksessfull person har tankene i det å lykkes og hva som kreves for å få det til. Det er selvfølgelig ingen garanti men denne tankemåten gir i alle fall en mulighet. De kaster ikke bort tid på å bekymre seg for noe som kanskje kan gå galt. De har fokus på mulighetene og på hvordan kan de komme dit de ønsker, hva skal de gjøre og hvordan skal de gjøre det.

Folk som ikke får ting ordnet som de hadde ønsket seg, tenker mest på hva som gikk galt og hva mer kan gå galt. Hva er målet til underbevisstheten da?

På den andre siden; om du ikke er klar over områdene du trenger å utvikle deg, vil du aldri bli bedre og fullstendig som person. Du må være klar over negative ting og også vite hvor farene ligger. Nytter ikke å late som alt er bra om det ikke er det.

Nøkkelen er at du plasserer din dominerende fokus på hva som er bra med deg og på hva som er best i andre mennesker og hvor du vil i livet, hva er positivt i jobben og andre viktige områder.

Du blir det du tenker det meste av tiden

Disse tankemønstrene kommer også frem i bedrifter i forhold til utvikling, kultur og samarbeid:

I noen bedrifter er det lov å gjøre feil, i andre bedrifter «gjør man ikke gjøre feil».

I det siste tilfellet blir feilene benektet, tiet ihjel, straffet og kanskje også funnet sundebukker for. Det er jo noen annens feil at dette skjedde, tilfeldighetene eller uflaks.. her kan man ikke lære av sine feil da de ikke eksisterer eller er utilgivelig og er gjerne straffbare på en eller annen måte.

I de bedriftene hvor medarbeidere «får lov å gjøre feil» blir feilen ikke lenger en feil men et steg fremover mot ønsket resultat.

I disse bedriftene kan alle ta frem denne «feilen» og studere felles hva som kunne blitt gjort annerledes og hva man lærte av dette. Da slipper de andre å gjøre samme feilen i fremtiden og dermed var feilen en investering som tilførte teamet ny kunnskap. I et miljø hvor dette er tillatt, kan medarbeidere  prøve forskjellige fremgangsmetoder og finne frem geniale løsninger og får fremgang.

Du vet kanskje det at det du tenker påvirker direkte det du føler, og at det igjen fører direkte til handlinger du foretar?

Tankene kan du lære å styre med riktige teknikker. Øvelse gjør mester i denne sammenhengen også.

Tekst av Raili Siiri: lederutvikler og salgstrener hos today.no Utnytter alle mentale teknikkene for å få bedre resultater og øke arbeidsglede i bedriften.

PS: Ønsker du å endre måten du tenker på, kan du starte med et gratis nettkurs på søndag 22.oktober her

 
2017-10-20T16:38:03+00:00 08/06/2017 09:25|Blogg|0 Comments