• Fokus etter ferien?

Gruer du deg? Eller har du positive tanker?

 

Kanskje er du en av de som har hatt ukevis med sol og sommer og som skal på jobb etter ferien på mandag?

Er du en av de som gruer deg allerede for arbeidsdagene og tenker på det du ikke lenger får: Sene kvelder og sene frokoster, sol og bading med rolige stunder på terassen på ettermiddagene? Gruer du deg for at vekkeklokken kommer til å ringe tidlig om bare noen få dager og at det er lenge til neste ferie…

Hvor er ditt fokus når jobben begynner etter ferien?

Hva skjer med deg om du har et fokus på det du ikke får? Fokus på det du MÅ eller du IKKE VIL  og ikke på hva du ØNSKER? Du vil føle deg  ganske sikkert elendig og bli på dårlig humør. I tillegg vil hjernen din ta dette som et nytt målsetting for deg og vil begynne å produsere mer av lignende tanker. I verste fall kan du tenke så mye på det, at den leie følelsen tar overhånd og du lar du det gå ut over dine kjære rundt deg. Det hender ofte og lett om du ikke tenker deg om og du beklager din oppførsel senere med at du ble så lei deg fordi ferien er snart over. Kjenner du deg igjen?

Å grue deg er garantert dårlig bruk av ferietiden. Det samme er å bekymre seg for noe som enda ikke har skjedd selv om det KAN skje, eller bekymre seg for noe man ikke kan påvirke. Her gjelder det å ha fokus på positiv holdning, gleder i hverdager med positive tanker og kanskje gode minner som du kan ta frem ved søndagsfrokosten. Det er viktig å godta det du ikke kan forandre og ikke kaste bort energi og dyrebar ferietid til det.

Når hverdagen endelig er i gang med sine vante gjøremål, synes de fleste av oss at rutiner er bra. Hvorfor gjør vi det? Det er fordi vi får trygghet i rutiner og fordi rutiner sparer energi. Vi slipper å tenke, planlegge eller forhandle om alle hverdagslige ting. Så lenge alt fungerer bra, har vi det bra. Når rutinene ikke føles bra og når de er til hinder for vår utvikling, lykke eller fremgang ,er saken helt annen og vår hverdagslykke er i fare.

Takknemlighet

Eldre-og-ung-dame-i-sosialt-samvær (1)

Nøkkelen for en fin overgang til jobben, er å være takknemlig. Vi kan være takknemlige for at vi har jobben som gir oss både økonomien, kolleger, utvikling, ansvar etc. Uten jobb har vi heller ikke ferie og du trenger ikke gå langt før du finner en langtids-arbeidsledig som gledelig hadde byttet plass med deg. Bare vi husker dette vinundermiddeletet «takknemlighet», så går veldig mange ting bra.

Vi har så utrolig mye å være takknemlige over men menneskets hjerne er bygd for å finne det negative først. Denne egenskapen har holdt oss i livet i millioner av år, men i det utviklingsstadiet vi menneskene er i nå, trenger vi mer av positive tanker. Vi trenger å se det positive rundt oss da den virkelige faren som truer oss, ikke lenger er brunbjørnen som lurer bak buskene (i denne situasjonen var vår negativ tankemåte verdifull) men ofte våre  mentale, følelsemessige begrensingene. Disse gjør oss syke og deprimerte. For å lære å tenke positivt må du lære deg teknikkene og bruke disse bevisst så lenge at du lærer å tenke positivt automatisk.

Du velger hvor du har ditt fokus

Du avgjør selv hva du har fokus på. Mange tror at de ikke ha noe valg da de negative tankene  kommer av seg selv. Men alle har et valg om de tenker positive tanker eller velger å la de negative være dominerende. Det å tenke positive tanker og å holde et positivt fokus krever kunnskap om teknikker og riktig holdning. Alle kan lære å tenke positivt og leve et positivt og harmonisk liv. Du kan lære deg å tenke deg til et lykkelig liv. Du også, om du ønsker det.

Positive tanker helt automatisk

Det er først når vi automatisk tenker positivt at vi får en varig endring i livet vårt på lengre sikt.  Dette krever aktiv jobbing over en periode men lønner seg med blant annet glede, lykke, selvtillit og økt selvfølelse som belønning.  Hva gjør vi ikke for et lykkelig liv? Er du villig til å ofre litt tid for å lære å være lykkelig?

Alle gode ting burde skje automatisk. Tenk om vi automatisk kunne tenke den beste tanken hver gang, følte de beste følelsene hver gang, og tok de beste handlingene hver gang…. tenk så annerledes livet kunne vært. Er du enig med meg?

Om du har deltatt på et gratis minikurs fra meg, vil du om ikke lenge få en mulighet å lære deg positiv tenking, riktig fokus og tro på deg selv… om du ønsker det. Og jeg har en overaskelse til deg…

Om du ikke har deltatt på et gratis minikurs i livsstilendring, meld deg på her: https://todayonline2.simplero.com/page/64905 eller meld deg på skjemaet nederst.

 

Om du ønsker å være sikker på å få denne spesielle informasjon først, send meg epost: post@today.no

Kos deg med siste delen av denne herlige sommeren.

Beste hilsen

Raili

2017-08-21T23:25:18+00:00 05/08/2016 18:14|Blogg|0 Comments