Alle andre er bedre enn jeg…Jeg er ikke god nok!

Mange av oss bruker mye tid på å fortelle oss selv at vi ikke duger til noe, er ikke gode i noe og at alle andre er bedre enn oss selv.

Jeg er ikke god nok, pen nok, smart nok, tynn nok, tykk nok… ikke nok!

Vi ser naboen som ser så flott ut når hun drar av gårde mens du selv ser deg i speilet iført kosebuksen, en utvasket genser, uvasket hår og uten sminke mens dagens bekymringer hamrer i bevisstheten. Du har hode fullt av stømregninger, Ukarina, bensinpriser og andre bekymringer og føler deg langt fra den flotte naboen.

Straks etter blir du ringt av en kollega som forteller hvor bra hennes forslag på jobben ble tatt i mot og hvilken kake hun har bakt til dugnaden.

Du ønsker bare å glemme hverdagen og åpner facebook. Der får du de flotte feriebildene til en fjern slekting rett i fleisen.

Og du føler deg enda verre.

Hvordan dette fortsetter og hvordan ditt liv blir fremover, er helt avhengig av hvordan du styrer dine tanker. Lar du de spinne videre i neagtiv retnining eller tar du tak og snur du de til gode tanker som gir deg en fin dag,

Vi er ambisiøse og streber etter å bli bedre og aller helst best av alle.

Men dette er et spill du er dømt til å tape.

Det finnes alltid noen som kan overgå deg i noe. Du kan ikke slå alle sammen samlet. Du er ikke et supermenneske.

Når du leser dette nå skjønner du intellektuelt at dette er meget lite givende tanker. Du “skjønner” at du kan ikke være best eller veldig god i alt. Det er bare det at du føler det likevel.  Din underbevissthet styres av din frykt for å mislykkes da den følelsen er sterk og ofte fremme. Dens spor i underbevissthet er dype.

Disse negative følelsene er helt naturlige men de er ikke for ditt eget beste. Og de er heller ikke nødvendige.

IKKE SAMMENLIGN DITT INDRE MED ANDRES YTRE

Hvis du endrer dine tanker til positive, kan du etter rask dusj og rene klær, dra ut av døren med smil om munnen. Da er det kanskje en  annen som ser på deg med de samme negative, selvdestruktive tanker som du hadde for kort tid siden. Jeg er ikke god nok. Alle andre er bedre enn jeg…

Selv har jeg vært veldig selvsabboterende i mange perioder og kan fremdelse finne meg stadig til å falle i de vanlige fellene.

Forskjellen er at da jeg har lært mye om våre tankemønstre og er klar over disse reaksjonene i menneskesinnet, ser jeg det fort selv og kan rette på tankemønstret raskt. Da blir skadene mindre og av kortere varighet. Og jeg puster ut. Til neste gang.

Hvis du trenger hjelp til å snu tankemønstret ditt og få enkle tips for et bedre liv, klikk på linken under og jeg ringer deg så snart jeg kan. Helt gratis og uforpliktende.

Klikk her for å booke en uforpliktende samtale

2022-03-26T23:00:45+00:00 20/03/2022 22:17|Blogg|0 Comments