Hvorfor mister vi troen på oss selv så lett? Hvorfor er det så vanskelig å beholde den?

Jo, fordi det kommer rett og slett av frykt. Av frykt for å ikke være god nok! Av frykt for å bli avvist. Av frykt for hva andre sier om meg. Av frykt for å dumme meg ut. Osv.Osv. Osv. Og når frykten kommer, lammer den deg gjerne og da er det vanskelig å velge riktig.

På webinaret på søndag skal vi ta mye om det å TRO PÅ SEG SELV men her får du fem kjappe råd for å ta styringen med din selvfølelse og selvtillit.

Meld deg på webinaret her

1: Bli bevisst på dine negative tanker. Tenk på hvilke tanker har du om deg selv. Hvordan tenker du på deg selv.

De fleste tror at de har mest positive tanker men sannheten er at de fleste av oss har 85% negative tanker. Noen av disse er nyttige men de aller fleste er bare innbilt frykt som vi skaper selv.

Stopp dine negative tanker når de kommer. Du har identifisert at føler at du er ikke god nok for den oppgaven FORDI du er redd for å for hva skjer hvis du ikke klarer den. Hvis du dummer deg ut. Og da vil frykten overta igjen.

Når du klarer å indetifisere dine tanker, kan du stoppe dem.

2: Stopp å sammenligne deg med andre.  Det er et spill du er dømt til å tape. Om du hele tiden sammenligner deg med andre, finnes det alltid noen som er  flinkere enn du er. Som er raskere, penere elle noe annet …ere. Stopp sammenligningene og bruk heller teknikken å skryte av andre helt oppriktig. Gi kompliment eller anerkjennelse for den personen som er så flink. Da får du kanskje en hyggelig kommentar tilbake. Du vil føle deg bedre og har gjort en annen glad og det er alltid en god ting.

3: Visualiser deg selv til å klare det du ønsker akkurat nå. Tenk ordentlig godt på noe som er viktig for deg å oppnå og hvordan du føler når du har oppnådd det. Dagdrøm skikkelig om hva vil skje og hvordan det vil skje.

Visualisering øker din tro på deg selv da du vil føle at du mestrer det du visualiserer. Det forsterker dine ferdigheter og dermed øker de din evne til å se mulighetene. Dette fører igjen til større innsats og bedre resultater. Visualisering er et fantastisk verktøy når du har lært det i praksis.

4: Selvsnakk. Vær nøye med å snakke pent til deg selv.

Pass på språket når du snakker med deg selv. Hvordan du snakker til deg selv er avgjørende for hvor mye du tro på deg selv. Hvis du hele tiden sier nedsettende beskjeder til deg selv som for eksempel: «Jeg er så dum som noe sånt.» «Typisk meg å mislykkes der også.» «Jeg kan aldri få noe rett» så vil din underbevissthet tro at dette er sant. Den klarer ikke å skille mellom virkelighet og fantasi men tar dine sterkeste tanker som en kommando. Og denne typen negative tanker er sterke kommandoer da de innholder alltid mye følelser. Og vi alle sammen tar våre ubevisste avgjørelsene basert på følelser. Følelsene styrer oss hele tiden.

Forestill deg at det er noen annen som ringer og sier disse tingene til deg. Hadde du godtatt det? Om du hadde snakket til dine venner som du snakker til deg selv, hvor mange venner hadde du da hatt? Stopp dine negative snakkemønstre.  Da er det lov å slenge på røret for du vet jo at dette gidder du ikke å høre på.

5: Fake it you make it. Lat som om du er sikker på deg selv i den situasjonen du frykter. Spill en film inne i hodet ditt med det bildet at du kan det du ønsker å klare. Se for deg hvordan du ser ut, føler deg og høres ut når du er sikker på deg selv. Og skryt deg av deg selv etterpå. «Nå var du flink» «Du klarte det». Det ubevisste sinnet er ganske lettlurt. Den tror på alt du sier. Det er også grunnen hvorfor du blir enda mer nervøs når du sier til deg selv at du er nervøs.  Eller når du sier til deg selv at “ikke bli nervøs, ikke bli nervøs”. Underbevisstheten skjønner ikke “ikke” og hører bare  “bli nervøs. Og du blir nervøs.

Husk derfor å mate underbevisstheten med gode ord, gode tanker og gode bilder.

VIL DU HØRE MER OM HVORDAN DU KAN ØKE DIN TRO PÅ DEG SELV, BLI MED PÅ WEBINARET PÅ SØNDAG KL 20.00. Påmeldingen er her.

Gleder meg å treffe deg på webinaret.

Ps. Visste du at troen på deg selv er ferskvare. Om du ikke vedlikeholder det, vil den synke.

 

 

 

 

2017-08-21T23:25:16+00:00 03/03/2017 11:12|Blogg|0 Comments